Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Любимецът на футболните звезди олекна с 230 000 долара

Публикувано

на

Турският готвач известен като Беят на Солта плати споразумение на стойност 230 000 долара на четирима сервитьори, които го обвиниха, че ги е уволнил от стекхаус в Манхатън, защото са задавали въпроси за бакшиши.

Нусрет Гокче, който е известен като любимият готвач на футболните звезди, се съгласи на споразумението ден преди да бъде определена дата за процеса.

Бившите служители на „Nusr-Et Steakhouse New York” са подали жалбите си срещу турския готвач още през януари тази година.

Мъжете твърдят, че са били уволнени, след като са започнали да разпитват как се разделят бакшишите и според тях това е неправомерно уволнение.

New York Daily News съобщава, че мъжете твърдят, че ръководството никога не им е казвало колко бакшиши са събрани.

Обичайно за ресторантите е да предоставят документи, показващи как се разделят бакшишите, но това е било отказано на персонала, като ръководството на „Nusr-Et” счита тази информация за поверителна.

Вместо това сервитьорите ще получават чекове за между 2000 до 2500 долара седмично.

В натоварена нощ ресторантът „Nusr-Et Steakhouse” в Ню Йорк е събирал около 130 000 долара.

Един от потърпевшите Юнкус нападна бившия си работодател, че не спазва законите.

„Беят на солта трябва да се придържа към закона и да се научи да спазва трудовите закони и разпоредби. Просто не може да прави каквото си иска, независимо от неговата слава или икономически статус.“

„Радваме се, че живеем в юрисдикция, където правата на работниците са защитени.”, добави той.

Избрано